DSCN1516
DSCN1516

45.2
45.2

DSCN1500
DSCN1500

DSCN1516
DSCN1516

1/13

EL MERCAT

CAMÍ D'INTERÈS TURÍSTIC

Palau de la 
Música Catalana

El Palau de la Música Catalana va ser construït entre el 1905 i el 1908 per l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner com a seu de l’Orfeó Català, finançat amb fons procedents de subscripció popular.

Passatge Sert

Construït en 1867, deu el seu nom a l’antiga fàbrica de catifes i tapissos de la família Sert. Destaca per la seva porta de forja artística, l’ambient agradable dels seus comerços i la sensació de tranquil·litat que desprèn.

Monestir de Sant 
Pere de les Puel·les

Sant Pere de les Puel·les, va ser un monestir benedictí femení fundat a l’actual plaça de Sant Pere, al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera de la ciutat de Barcelona. De l’edifici original de la plaça de Sant Pere només en queda l’església, convertida en parròquia.

Convent de Sant Agustí

Del Vell Convent de Sant Agustí, del segle XIV, i després del setge a la ciutat en el 1714 i el posterior enderrocament per construir una caserna militar, només va quedar en peu el Claustre Gòtic i una part de l’edifici central. Actualment restaurat, és un centre cívic molt actiu.

Capella d’en Marcús

La capella d’en Marcús o de la Mare de Déu de la Guia és una petita capella romànica que es va construir fora muralla i al costat d’un dels principals camins d’accés a Barcelona, a mitjans del segle XII amb el finançament de Bernat Marcús.

Mercat de Santa Caterina

L’any 2005 es va acabar la reforma del primer dels mercats coberts de Barcelona. L’antic mercat d’alimentació de Santa Caterina mostrava després de la reforma de l’equip d’arquitectes d’Enric Miralles i Benedetta Tagliabue un sostre llustrós, ondulant i acolorit pensat per ser vist des de l’aire.